Old ways, new doors / Régi utak, új ajtók

We start our journey with an idea and try to stick to this. Then life brings so much more opportunity to take into account. So old ways won't open new doors, it is said, but do we have eyes to see those new doors?

I started this blog because I wanted to encourage my practice, I wanted to encourage to step on the path towards yoga and find time to do what I love. That is what motivators say, aren't they? I was into a totally different weekly routine... and now (thanks to my son who came to this world and the system to have maternity leave) I can learn yoga and meet new people. However this is still not the end of the road. Am I brave enough to go towards new aspects of life?

I chose Iyengar yoga to find better alignment and it was such a good experience, the best to have proper basics. I am still missing the yoga center I used to go. At the same time I also feel that I tend to learn flows in yoga. I have found that breathing linked together with movement have such great benefits on body and mind. I have changed and so my practice. Am I happy with going towards new aspects of life?

Okay, so here I am. I am a student yoga teacher now. I wish I could go for Iyengar teacher training but hey-ho, that's life. I have main points to start, a given framework I can fill with whatever I wish to fill.

I have changed inside, as I mentioned, so I need some changes outside too. I will work on a new web content with a new webpage. Since we have been a little family we did not have time to travel. The original idea need a bit of correction and maybe it makes the new content more coherent.

My close community can follow me on Instagram as it is still private. I will be on Facebook too and it will be open for anyone. (I will let you know the page later.) I have lots of ideas in my mind and hopefully I can build a schedule to stick to and show progress.

Until then, Trust the progress,

Namaste!

Régi utak, új ajtók

Általában egy ötlettel indulunk útnak és igyekszünk ragaszkodni hozzá. Aztán jön az élet és hoz egy csomó lehetőséget, hogy ugyan vegyük már számításba. Szóval, azt mondják, hogy régi utak nem nyitnak új ajtókat, de van-e szemünk az új ajtókra, észrevesszük-e őket?

Azért kezdtem ezt a blogot, mert bátorítani akartam magam a gyakorlásra, bátorítani akartam magam, hogy a jóga felé vezető útra lépjek és időt találjak arra, amit szeretek. Ezt mondják a motivátorok is, nemde? Egy teljesen más heti rutinban voltam benne... és most - köszönhetően persze a közben világra jövő fiamnak és a rendszernek, hogy van GYES)-, jógát tanulhatok és új emberekkel találkozhatok... bár ez még mindig nem az út vége. Elég bátor vagyok, hogy az élet új aspektusai felé vegyem az utat?

Az Iyengar jógát választottam, hogy jobb "test-tartásra" találjak és annyira jó tapasztalatot szereztem benne, a legjobb, hogy rendes alapjaim legyenek. Most is hiányzik a jóga központ, ahova jártam. Közben pedig azt találom, hogy közeledek inkabb a "mozgásos" jóga elsajátításához. Úgy találom, hogy a légzés a mozgással összekötve nagyszerű hatással van a testre és elmére is. Változtam és ezzel együtt a gyakorlásom is. Örömet okoz-e, hogy az élet új távlatai felé vegyem az utam?

Rendben, akkor most itt vagyok. Egy jóga oktató tanonc. Bárcsak az Iyengar jóga irányába tudtam volna menni, dehát héj-hó, ez az élet. Vannak főbb kiindulási pontok, egy adott keret, amit azzal tölthetek meg, amivel szeretnék.

Szóval, megváltoztam belül, ahogy azt már említettem, így szükségem van kívül is változtatásra. Egy új web tartalmon fogok dolgozni, egy új weboldalon. Mióta egy kis család vagyunk, nem volt időnk utazàsra. Az eredeti elképzelés módosításra szorul és ez talán egységesebbé is teszi a tartalmat.

A közvetlen közeli közösségem tud követni az Instagramon, mivel az még mindig zárt körű. Fent leszek a Facebookon is, az nyitva lesz mindenki számára. (Később megosztom az oldal nevét is.) Nagyon sok ötletem van a fejemben és remélehtőleg fel tudok építeni egy ütemtervet, amihez lehet igazodni, hogy valami növekedés látható legyen.

Addig is, bízzunk a folyamatban,

Namaste!

RECENT POSTS: